Oplossingen voor de toekomst

Als één thema niet meer weg te denken is in de huidige maatschappij is dat wel duurzaamheid. Door onze kennis en ervaring kunnen we meedenken over een zo duurzaam mogelijke oplossing voor ieder vraagstuk. We stellen vragen om de discussie aan te wakkeren en komen op die manier tot een resultaat dat zo goed mogelijk aansluit bij de verwachtingen, bijvoorbeeld door circulair te bouwen.

Waardevolle innovatieve investeringen

Voordat wij duurzame ontwikkelingen of producten in ons assortiment opnemen zijn deze uitvoerig getest. Dat wij als ontwikkelaar investeren in deze innovaties is essentieel voor onze bedrijfsvoering op de lange termijn. Wij streven ernaar om onze prestaties continu te verbeteren en tegelijkertijd het milieu te beschermen. Onder andere door volgens de normen van het ISO 14001 milieucertificaat en de CO2-prestatieladder te werken.

Lees meer over de CO2 prestatieladder

Verduurzamen van installaties

Wij willen zo respectvol mogelijk met het milieu en de grondstoffen die we tot onze beschikking hebben omgaan. Er is nooit een complete oplossing voor duurzaamheid, het gaat altijd om een combinatie van deeloplossingen.

Energiebesparing op alle vestigingen

We zetten net even een paar stappen extra als het gaat om onnodig energieverbruik om het milieu zo veel mogelijk te sparen. Concreet gaat het onder andere om investeringen op onze vestigingen in energiebesparende maatregelen. Enkele voorbeelden zijn het gebruik van een biomassaketel, automatische sensoren die het licht uitschakelen, zonnepanelen, een pelletkachel en een vestiging die sinds 2015 zelfs volledig van het gebruik van gas af is.

Mens, milieu en maatschappij

Bij ons staan klanten, medewerkers, kwaliteit en innovaties centraal. Ongemerkt draait het intern iedere dag voornamelijk om het sociaal bewustzijn ten aanzien van onze medewerkers, dit is terug te zien in de gehele bedrijfsvoering. Wij zien het als onze plicht om deze wereld op een zo goed mogelijke manier door te geven aan de volgende generaties.

“Ik werk in een groeiende organisatie met veel mogelijkheden, waarin persoonlijke ontwikkeling wordt ondersteund. Daarnaast houdt De Groot Installatiegroep zich bezig met nieuwe producten en ontwikkelingen, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Het is fijn om onderdeel te zijn van een organisatie die bezig is met de toekomst. Ik zie het als een uitdaging om de commerciële afdeling bestaansrecht te geven, zowel richting de klant als intern.”

– Ferenc van Rijnsoever begon in 2007 als vestigingsmanager van Ridderkerk, sinds 2014 is hij commercieel manager.

Ferenc van Rijnsoever