Deskundige partner voor de industrie

De voedings-, zuivel-, metaal- en chemie-industrie staan bekend om hun productieproces dat 24 uur per dag en 7 dagen per week door moet kunnen gaan. Een kleine storing of afwijking in het proces kan enorm veel impact hebben.

Door vooraf goed na te denken over risico’s op het gebied van veiligheid en gezondheid kunnen we zo efficiënt mogelijk handelen bij het plaatsen van de installatie. Het uiteindelijke doel is dan ook dat het primaire productieproces niet verstoord wordt.

Benieuwd naar onze oplossingen voor de industrie?

Neem contact met ons op.

Stuur een e-mail

Oplossingen die voldoen aan de regelgeving

Bij een aantal klanten hebben wij aantoonbare ervaring in diverse productieprocessen . Een fabrikant van babymelkpoeder wil middels overdrukinstallaties voorkomen dat externe invloeden in haar werkruimte komen. Het tegenovergestelde is gewenst bij een laborant die virussen test. Deze doet er juist alles aan om de lucht uit het laboratorium schoon en virusvrij naar buiten te krijgen. Hiervoor hebben wij verschillende installaties ontworpen en gerealiseerd met druk hiërarchieën in zowel bestaande als nieuwbouwprojecten.

Begeleid door projectleiders met kennis van de branche

Meestal zijn installaties in de industrie complex en moet in alle aspecten rekening worden gehouden met de productie eisen en de bijbehorende installaties. In de samenwerking met de opdrachtgever (De procestechnologen) en onze deskundige en ervaren projectleider samenwerkt, wordt het beste van twee werelden samengevoegd. Zo dragen onze ideeën bij aan hoogkwalitatieve oplossingen en zeer specialistische installaties. Onze projectleiders hebben specifieke kennis per branche.

Voedingsindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie is het belangrijk dat de machines continu kunnen blijven produceren. Goed gedimensioneerd koeling met een hoge bedrijfszekerheid ten behoeve van het productieproces is dan ook van groot belang voor de beheersing van de productieprocessen. Ook in de beheersing van de relatieve vochtigheid zijn er door ons diverse oplossingen geconcretiseerd.

Afwerkingsniveau en digitalisering

In de voedingsmiddelenindustrie werken we met een enorm hoog kwaliteitsniveau, omdat de installaties aan veel strengere eisen moeten voldoen dan bijvoorbeeld bij kantoren en onderwijsgebouwen. Naast eisen aan het afwerkingsniveau heeft de sector te maken met de opkomst van een aantal technische innovaties. In combinatie met de toenemende digitalisering levert dat een duurzame kans op voor de opkomst van fabrieken waar machines en robots onderling communiceren, fouten opsporen en deze direct herstellen.

Chemie

Als we het hebben over projecten met hoge veiligheidseisen dan kijken wij tevreden terug op ons project bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM). Hier staat de grootste gasturbine van Nederland en daar gelden enorm strenge regels op het gebied van veiligheid. In het petrochemische complex hebben we voornamelijk in en om het gebouw de installatie gedaan van diverse installatie-onderdelen.

Lees verder