Brandveiligheid als topprioriteit

Brand in een bedrijfspand is voor de meeste ondernemers hun grootste nachtmerrie. Om dit te voorkomen is het van belang om systemen te installeren die tijdig de brand signaleren en zelfs de brandhaard direct kunnen bestrijden.

Wij denken graag mee.

Prioriteit maken van brandveiligheid?

Maak een afspraak

Volledig op maat gemaakte beveiliging

In overleg met de opdrachtgever ontwikkelen en installeren wij passende brandbeveiligingssystemen. Om te kiezen welk systeem het beste bij het pand past zoomen we in op de behoeften en het programma van eisen. Wij leveren en installeren gecertificeerde brandmeldinstallaties en zijn vervolgens verantwoordelijk voor het onderhoud en het technisch beheer.

Aantal brandbeveiligingssystemen uitgelicht:

Blussen met blusgas

In bepaalde gevallen blussen we liever niet met water, maar maken we gebruik van blusgas. Op deze manier wordt de zuurstof in de brand gereduceerd zodat deze dooft zonder dat hier water bij wordt gebruikt. Deze manier van blussen komt vaak voor in computerruimtes of ruimtes waar gevaarlijke stoffen onder vergunning opgeslagen staan. Hiervoor werken we samen met externe specialisten op het gebied van blusgas.

Sprinklerinstallaties

De Groot Installatiegroep ontwerpt, levert en installeert diverse oplossingen waarmee een beginnende brand zo snel mogelijk ontdekt en direct bestreden kan worden. De meest gekozen en bekendste optie is de sprinklerinstallatie. Een sprinklersysteem zorgt voor een snelle en effectieve bestrijding van brand. Bij activatie van een sprinklerkop komt onmiddellijk water vrij en krijgt de watervoorziening een signaal om meer water toe te voeren naar de geactiveerde sprinkler(s).

Watermist

Een watermistsysteem lijkt veel op een sprinklersysteem. Het zorgt ervoor dat waterdruppels opgesplitst worden tot microwaterdruppels waardoor het oppervlak van de druppels enorm vergroot wordt. Deze manier van brandbeveiliging wordt vaak toegepast in kantoorgebouwen, hotels en ondergrondse parkeergarages.

Fire defender

Ook door de combinatie van een sprinkler- met watermistinstallatie kan schade aan een pand geminimaliseerd worden. In deze video wordt de werking van een dergelijk systeem uitgelegd.

Schuimblus

In ieder bedrijf hangen brandblussers en brandslangen. Deze systemen zijn uitstekend geschikt om een kleine beginnende brand mee te bestrijden totdat de brandweer arriveert.

De brandblussers die door De Groot Installatiegroep in het gebouw worden geplaatst zijn zorgvuldig afgestemd op de aard van het bedrijf en haar specifieke ruimtes. Zo heeft een kantoorpand met veel elektrische apparatuur ander blusmiddel nodig dan bijvoorbeeld een garagebedrijf.

Wij zorgen voor maximale veiligheid op het gebied van brandbestrijding door periodiek onderhoud van de blussers. Op deze manier hebben de gebruikers van het gebouw altijd gecontroleerde, gevulde en goedgekeurde brandblussers.

Brandmeld

In bijna alle branches zijn de eisen voor het melden van een brand wettelijk vastgelegd. Op basis van het gebruik van het pand gaan wij op zoek naar een passende oplossing voor de manier waarop de melding het beste gemaakt kan worden. Dat kan variƫren van brandmelders die reageren op rook tot brandmelders die reageren op warmte of zelfs op licht.

Brandmelders hebben eigenlijk een dubbele functie. Ze registreren een beginnende brand en geven tegelijkertijd een waarschuwingssignaal af. In het geval van brand is het de bedoeling dat het ontruimingsalarm afgaat en dat mensen zo snel mogelijk het gebouw verlaten.