Werken bij De Groot Installatiegroep

Werken in de installatietechniek is werken in een dynamische wereld. De relatie tussen mensen staat bij ons centraal. We coachen, inspireren en leiden onze medewerkers op en mede daardoor hebben we een veilige en gezonde werkomgeving gecreëerd.

  • Werken en leren
  • Academy
  • Diversiteit
  • Bedrijfscultuur

Werken en leren

Ervaring opdoen bij een erkend leerbedrijf

Wist je al dat De Groot het bedrijf is met de meeste BBL’ers in dienst als je kijkt naar alle bedrijven die aangesloten zijn bij ons opleidingsfonds “Wij Techniek”. Ook zijn we trots dat alle vestigingen van De Groot de naam van erkend leerbedrijf mogen dragen. Door het continu blijven waarborgen van die titel, bieden we een landelijke dekking en blijven we jongeren op verschillende manieren enthousiasmeren voor de installatietechniek.

Stages

De Groot Installatiegroep is als totaalinstallateur steeds in ontwikkeling. Tijdens een stage doe je relevante werkervaring op in die installatietechniek. Zeker voor een technische functie is stage lopen heel waardevol. Wij bieden binnen De Groot mogelijkheden voor stages van verschillende opleidingen en niveaus.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Academy

Scholing/training en opleiding

Door echt met aandacht voor de medewerker te ondernemen kunnen we voor iedereen een op maat gemaakt trainings- en opleidingsplan samenstellen. Waar de ene medewerker het fijn vindt om in de functie te blijven waar hij of zij nu zit ambieert een ander het juist om door te groeien. In beide gevallen krijg je onze volledige ondersteuning en helpen we je bij het geldig houden van behaalde certificaten, verbeteren van digitale vaardigheden of de omscholing naar een andere functie.

Een leven lang leren

Binnen techniek zijn er ontwikkelingen aan de lopende band. Om goed op alle nieuwe ontwikkelingen in te kunnen spelen is een leven lang ontwikkelen noodzakelijk. Alleen door te blijven ontwikkelen kom je verder. Ons bedrijf ondersteunt en stimuleert dit.

Technische kennis up to date houden

Onze medewerkers gaan iedere dag met plezier naar hun werk en zijn trots op de werkzaamheden die zij uitvoeren. Velen zitten prima op hun plek en vinden het fijn om in hun huidige functie te blijven. Het enige dat voor die collega’s van belang is, is dat zij de vereiste certificaten up-to-date houden om hun vak te blijven uitoefenen en dat zij bewust en veilig blijven handelen.

Doorgroeien bij de groot

Andere medewerkers zijn juist op zoek naar een extra uitdaging in hun werk en streven een hoger doel na. Zodra medewerkers ons laten weten door te willen groeien, kijken we samen met een HRM-coach naar de mogelijkheden en maken we een persoonlijk ontwikkelplan dat soms wel over meerdere jaren gaat.

Innovatieve ontwikkelingen

Ook ontwikkelen en investeren wij in nieuwe opleidingen. Zo is in samenwerking met het onderwijs een opleidingsmodule sprinklertechniek niveau 2 ontwikkeld. Tevens is op landelijk niveau inmiddels reeds een aantal keren de opleiding “Technisch Leidinggevende niveau 4” gerealiseerd.

Aandacht voor digitale vaardigheden

We gaan zelfs nog een stap verder en schenken aandacht bij de introductie van een medewerker aan basisvaardigheden. Als dat het geval is bieden we ondersteuning en begeleiding hierbij.

Diversiteit

Diversiteit in leeftijd, afkomst en geslacht

De Groot weerspiegelt de maatschappij. Door een mix van leeftijden, culturen en achtergronden zijn onze medewerkers zeer divers. Ongeacht de verschillen bieden zij elkaar een helpende hand en gaan zij samen voor het optimale eindresultaat.

Wij werken met respect en waardering voor elkaar, wij zijn De Groot.

Slimme bedrijven investeren in technische vakvrouwen

Als we naar de installatiebranche kijken dan zien we dat het merendeel van de werknemers uit mannen bestaat. Dat terwijl de branche en het technische vak zich juist goed lenen voor vrouwelijk vakmanschap. Onze directie is hier een schitterend voorbeeld van en bestaat uit drie vrouwen en één man. Zo kan het dus ook!

Wij erkennen de meerwaarde van een goede balans tussen mannelijk en vrouwelijk personeel en dragen dat uit door te investeren in het werven, binden en boeien van technisch geschoolde vrouwen. Momenteel hebben wij ruim vijftig vrouwelijke collega’s die bij De Groot Installatiegroep werken in functies als werkvoorbereider, technicus, projectleider, CAD-tekenaar, onderhouds- en servicemonteur.

Diversiteit en gelijkheid

De diversiteit op de werkvloer zorgt dat mannen en vrouwen elkaar juist versterken. Op onze werkvloer reikt die diversiteit zelfs nog verder aangezien wij ook groepen herintreders (mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) begeleiden om weer actief deel aan de maatschappij te kunnen nemen.

Een installatiebedrijf met oog voor de maatschappij, wij zijn De Groot.

Jong geleerd is oud gedaan

Bij De Groot Installatiegroep is iedereen welkom. Jong en oud, man en vrouw, onervaren en heel ervaren, denkers en doeners, nationaal en internationaal. Onze medewerkers zijn een weerspiegeling van onze maatschappij.

Samen zijn wij De Groot!

Bedrijfscultuur

Medewerkers en organisatie

Ons bedrijf wordt gezien als een aantrekkelijke werkgever omdat mensen graag bij een groeiend, innovatief familiebedrijf willen werken. Mede omdat wij een breed scala aan carrièremogelijkheden en opleidingstrajecten hebben kunnen wij een goede basis bieden om talentvolle medewerkers te werven en te houden. Ook de aandacht voor vitaliteit en werkgeluk is onderdeel van het binden en boeien van onze medewerkers.

Betrokken collega’s zijn cruciaal voor het succes van een organisatie. Daarom investeren wij als bedrijf voortdurend in een cultuur waarin ontwikkeling en leren centraal staan maar waarin ook veel aandacht is voor sociale aspecten.

Duurzame inzetbaarheid

Een gezond bedrijf vraagt om medewerkers die zich ontwikkelen en gezond en gemotiveerd blijven werken. Duurzame inzetbaarheid is noodzaak voor zowel ons als werkgever als voor onze medewerkers.

Voor ons is aandacht voor de medewerker integraal onderdeel van onze dagelijkse bedrijfsvoering en ons personeelsbeleid. Zo bieden wij regelmatig workshops aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als “werkgeluk” en “time management”.

ProjectleiderRené Robben