DSV Duinrand Katwijk

DSV heeft vijf woonzorgcentra. In Katwijk zijn dat de woonzorgcentra Duinrand en Salem. Met het nieuwe pand kan nog beter aan de behoeften van de cliënten worden voldaan.

In het zorggebouw van vijf verdiepingen zijn 30 ruime zorgappartementen voor cliënten met somatische aandoeningen en 8 huurappartementen in het kader van scheiden wonen/zorg. In het Verpleeggebouw, bestaande uit vier woonlagen, zijn 30 woon-slaapkamers met individueel sanitair en collectieve woonkamers gerealiseerd voor mensen met psychogeriatrische aandoeningen. Op de begane grond van dit gebouw zijn tevens de algemene voorzieningen, waaronder een ruim buurtontmoetingscentrum met restaurantfunctie en een multifunctionele ruimte voor dagbesteding aanwezig.

  • Opdrachtgever: DSV Verzorgdleven
  • Adviseur: De Groot Installatiegroep BV
  • Oppervlakte: 2.450 m² verpleeggebouw, 3.675 m² zorggebouw, 428 m² huisartspraktijk
  • Bouwduur: 14 maanden
  • Oplevering: mei 2018
  • Soort werk: Werktuigbouwkunde en Elektrotechniek

Duurzaamheid en comfort

Bij deze nieuwbouw is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en comfort. Als we het hebben over de warmte en kou, wordt deze opgewekt middels een WKO-installatie met het openbronprincipe. Vanaf de warmtepompen met buffer zijn de cv-leidingen aangesloten op een verdeler/verzamelaar ten behoeve van de vloerverwarming (-koeling).

Nabij de ruimten die werden voorzien van vloerverwarming, zijn per vloerverwarmingssysteem een verdeler/verzamelaar geïnstalleerd.

Ten behoeve van de vloerkoeling, is naast het leidingwerk voor verwarming een tweede leidingsysteem geïnstalleerd voor distributie van gekoeld water vanuit de WKO-ruimte. Omdat de unit is voorzien van een warmte-terugwinsysteem, kan optimaal gebruik worden gemaakt van koele buitenlucht in de zomermaanden.

De Groot Duinrand 02