Distributiecentrum Ara Almelo

Op het XL Businesspark Twente wordt de laatste hand gelegd aan fase 4 van het distributiecentrum Ara Almelo. Van dit BREEAM project zijn fase 1, 2 en 3 al opgeleverd, waarbij conform de gestelde eisen de installaties zijn getest en in bedrijf gesteld.

Flinke oppervlakte

De Groot Installatiegroep is als installateur betrokken voor het leveren van de installaties. In dit project is nauw samengewerkt met Heembouw en andere partners. Het distributiecentrum is straks bijna 40.000m2 groot aan oppervlakte. Tevens is er ruim 2.500m2 aan kantoorruimte aanwezig in het gebouw.

De Groot Installatiegroep DC Ara 2

Impuls biodiversiteit

Het gehele pand is ontworpen met een centrale plek voor het aspect natuurinclusiviteit. Naast state-of-the-art technologie wordt het gebouw straks omgeven door een uniek groenscherm van bijna vijftien meter hoog en bijna één kilometer lang. Dit geeft een sterke impuls aan de biodiversiteit rondom het gebouw en in de omgeving.

Als De Groot Installatiegroep zijn we trots dat we op in dit duurzame gebouw diverse installaties konden realiseren, waaronder: verlichtings-, pluvia-, ventilatie- en sprinklerinstallaties (daknet). Hieronder nog een aantal foto's als impressie van de diverse installaties.

De Groot Installatiegroep DC Ara 5

De Groot Installatiegroep DC Ara 3

De Groot Installatiegroep DC Ara 4

De Groot Installatiegroep DC Ara 6

De Groot Installatiegroep DC Ara 1