Van floormanager in een fastfoodrestaurant naar hulpmonteur in de techniek

Sietze is vanuit de zij-instroom bij De Groot Installatietechniek terechtgekomen. Hij werkte eerst als floormanager bij een fastfoodrestaurant, maar maakte de overstap naar de techniek. “Een sprong in het diepe”, zo geeft hij aan, “maar het was een gouden greep. Ik heb nu veel meer plezier in mijn werk”. Sietze werkt nu als hulpmonteur op onze projectlocatie in Groningen: Feringa Building.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging in zijn carrière, legde hij via via zijn eerste contact in de techniek. Een oud collega wakkerde Sietzes interesse voor het vak aan. Een talentenscan wees hem op zijn kwaliteiten en met begeleiding binnen De Groot heeft hij zijn draai inmiddels gevonden. “Ik wist niet precies wat ik moest gaan doen. In het begin vroeg ik me soms af waar ik aan was begonnen, maar nu merk ik dat het stap voor stap beter gaat”, aldus Sietze. “Je moet het een beetje zien als de bouw van een gebouw. In het begin zie je nog niet goed wat het gaat worden, maar na een tijdje zie je uit een combinatie van onderdelen een echt gebouw ontstaan”.

“Ik heb fijne collega’s en een leuke groep waar ik vast mee werk. Ook ben ik altijd gebonden aan een buddy die mij helpt en begeleidt” zo vertelt Sietze, die op dit moment een opleidingstraject volgt en tegelijkertijd werkt op onze projectlocatie.

“Het is belangrijk om open te staan voor een nieuwe ervaring, het was echt een sprong in het diepe”, legt Sietze uit. “Ik twijfelde heel erg, maar het was een gouden greep. Eigenlijk durfde ik niet, maar ik heb het toch gedaan”. Hij geeft aan dat hij op zichzelf is aangewezen en dat dit goed voor hem is. “Ik maak fouten, maar mag het daarna opnieuw proberen. Daar leer je pas écht van.”

Sietze vertelt dat hij eerst een heel algemeen beeld van techniek had. Het was hem nog niet helemaal duidelijk welke werkzaamheden en richtingen er binnen de techniek zijn. Nu hij zelf in de techniek werkt, merkt hij dat alles techniek is. “Het is heel breed en dat kan afschrikken. Je hebt zoveel opties binnen de techniek. Je kunt zelf aangeven wat je het interessantst vindt en daarin groeien”.

Het leukste aan de techniek is volgens Sietze het zien van eindresultaat. “Als ik ergens lang mee bezig ben geweest en het is geslaagd, ben ik trots op wat ik heb neergezet. Ik rijd dagelijks langs gebouwen en denk: hé, dat heb ik gemaakt.”. Wel geeft hij aan dat je tegen het vroege opstaan moet kunnen. “Je moet er wel staan, ook als het weer iets minder is. En je moet tegen een vroege wekker kunnen.” Maar het positieve heeft zeker de overhand. “Je maakt mooie dingen, die er ook vaak kunstig uitzien. Het ziet er oprecht heel mooi uit. Alles is precies en strak”.

Ben je nieuwsgierig naar het werken in de techniek, maar twijfel je toch? Sietze is erg blij met zijn gemaakte keuze, voor hem was het een gouden greep. Wil je meer informatie over de verschillende mogelijkheden voor jou? We drinken graag een bak koffie met je om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar onze Opleidingscoördinator Hans Baan (h.baan@degrootgroep.nl) of via ons contactformulier.

2369ee29 fe84 4bfc bd31 138adf08daf2