Artikel Tubantia

Werken bij De Groot Installatiegroep

Aan de slag in de installatietechniek? Dit bedrijf biedt kansen op elk niveau

De wereld van de installatietechniek is voortdurend in beweging. Duurzaamheid speelt daarbij een steeds groter wordende rol. Werken in de installatietechniek is werken in een dynamische wereld. Zeker binnen full service organisaties die maatwerk oplossingen ontwerpen, installeren en onderhouden zijn er allerlei mogelijkheden.

Installatietechniek is een breed vakgebied waarbij het gaat om het ontwerpen en samenstellen van technische componenten tot een goed functionerend geheel. Dankzij deze techniek worden ogenschijnlijk vanzelfsprekende dingen als stromend water, licht, gas en de brandveiligheid van een gebouw gerealiseerd.

De installatietechniek is vaak verbonden aan de bouw of industriële sector. De meest voorkomende installaties zijn elektrotechnische installaties of werkbouwkundige installaties. Sommige bedrijven beheren meerdere takken van sport.

Servicetechnicus Werktuigbouwkunde

Multidisciplinair in de installatietechniek

De Groot Installatiegroep bestaat bijna zestig jaar en is multidisciplinair in de installatietechniek. Het familiebedrijf maakt duurzame oplossingen voor vraagstukken op het gebied van werktuigbouwkunde, elektrotechniek en brandveiligheid. Het oplossingsgerichte bedrijf ontwerpt deze op maat gemaakte oplossingen niet alleen, maar verzorgt ook de installatie en het onderhoud.

De complexe installaties zijn veilig en duurzaam voor de mens, het milieu en de maatschappij. De Groot was betrokken bij de bouw van het eerste energieneutrale rijkskantoor in Utrecht dat begin dit jaar is opgeleverd.

Veel mooie kansen op elk niveau

Als totaalinstallateur is De Groot Installatiegroep volop in ontwikkeling. Het bedrijf biedt mooie kansen binnen alle facetten van de installatietechniek. Er staan momenteel meerdere interessante vacatures open. Of je nu aan de slag wil met brandmeld- of sprinklerinstallaties, elektrotechniek of in de werktuigbouwkunde; binnen elke discipline zijn er uitdagende functies waarbinnen je je vakkennis kunt uitbreiden.

Er worden onder andere (service-)monteurs, engineers, tekenaars, werkvoorbereiders en coördinatoren gezocht. Omdat het bedrijf zo veelzijdig is, kun je alle kanten op. Ook qua werkniveau trouwens. Er is plek voor assistent-monteurs, maar bijvoorbeeld ook voor leidinggevende monteurs, projectleiders en afdelingshoofden.

Artikel 2

Ontwikkeling en persoonlijke groei

De Groot Installatiegroep heeft 22 vestigingen in Nederland die allemaal de naam erkend leerbedrijf dragen. Starters krijgen middels een leer-/werktraject de kans om zich het vak eigen te maken. De Groot heeft zelfs de meeste BBL’ers in dienst van alle bedrijven die zijn aangesloten bij het opleidingsfonds ‘Wij Techniek’.

Het mooie is dat je je binnen De Groot continu blijft ontwikkelen en dat er ruimte is voor persoonlijke groei. Medewerkers worden intern opgeleid, geïnspireerd en gecoacht. Het eigen opleidingscentrum – de DGI Academy – biedt de mogelijkheid om talent te ontplooien en te blijven groeien binnen het vakgebied. Zo blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en nieuwe technieken.

Bijdragen aan vakmanschap?

De menselijke factor speelt binnen het familiebedrijf een grote rol. Een veilige en gezonde werkomgeving, maar ook werkplezier en de mens zelf staan daarbij centraal. Er zijn meerdere vertrouwenspersonen en er is oog voor de persoonlijke situatie, bijvoorbeeld bij collega’s die mantelzorger zijn.

De Groot zoekt nieuwe collega’s die in een familiaire sfeer willen werken aan uitdagende projecten. Ben je enthousiast geworden naar aanleiding van dit verhaal? Bekijk hier alle vacatures.

Artikel 1

Bekijk hier het artikel op de website van Tubantia