Strategisch meerderheidsbelang in Van den Berg Installateurs B.V. en Van den Berg Service en Onderhoud B.V.

De Groot Installatiegroep vergroot haar positie in de Nederlandse installatiebranche dankzij een strategisch meerderheidsbelang in Van den Berg Installateurs B.V. en Van den Berg Service en Onderhoud B.V. te Ede. De ruim 60 medewerkers van de bedrijven worden onderdeel van het familiebedrijf De Groot Installatiegroep B.V. Marktlink Fusies & Overnames fungeerde wederom als huisadviseur gedurende het traject. Door dit meerderheidsbelang versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Binnen het familiebedrijf Van den Berg Installateurs B.V. en Van den Berg Service en Onderhoud B.V. was er binnen de huidige aandeelhouder behoefte aan strategische versterking. Daarom is er door eigenaar en directeur Bert Overvest gezocht naar een partij met eenzelfde soort DNA; de familiecultuur dient zoveel mogelijk bewaard te blijven. De Groot Installatiegroep is, gezien bedrijfsvoering, werkwijze en expertise een uitstekende partij. Bert zal zich de komende jaren blijven inzetten om verdere groei te realiseren.

Algemeen directeur Marcel de Groot over de strategische versterking: “Van den Berg Installateurs B.V. en Van den Berg Service en Onderhoud B.V. houden zich bezig met het adviseren, begeleiden en beheren van technische installaties op het gebied van verwarming, sanitair, elektra, beveiliging en service & onderhoud in Midden Nederland. Een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze deelname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”. De klik met Bert was er vanaf het begin en dat vinden we erg belangrijk.

Directeur Bert Overvest over de strategische versterking: Na de eerste gesprekken met Marcel had ik meteen een goed gevoel. Uit onze gesprekken bleek namelijk dat onze bedrijven op dezelfde manier in elkaar steken, en het DNA hebben van een familiebedrijf. Naar mijn mening is de samenvoeging de juiste stap om samen met onze mensen als bedrijf verder te kunnen groeien en ontwikkelen. Wij zullen onze naam blijven behouden en onze service op dezelfde manier aan onze opdrachtgevers blijven verlenen.

Voor De Groot zijn deze expertises, maar ook zeker de activiteiten op het gebied van utiliteit en een betere landelijke dekking zeer interessant. Voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van Van den Berg Installateurs B.V. zal er weinig veranderen. Doordat de vestiging gehandhaafd blijft zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd wordt gewaarborgd blijven.

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de strategische deelname door De Groot Installatiegroep.

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.