Stichting Lezen en Schrijven interventie

Stichting Lezen en Schrijven heeft de interventie ‘Hoe bereik ik laaggeletterden (met de focus op NT1) in mijn bedrijf?’ in 2019 uitgevoerd bij De Groot Installatiegroep in Emmen en Groningen.

De Groot is een 50-jarig familiebedrijf op het gebied van elektrotechnische, werktuigbouwkundige en brandbeveiligingsoplossingen. Het concern heeft in rayon Noord ruim tweehonderd monteurs in dienst met de opleidingsniveaus mbo-2, -3 en -4.

De werkgever signaleert bij een deel van de werknemers weerstand tegen de toenemende digitalisering binnen het bedrijf. Ook weet het bedrijf dat een aantal werknemers aanloopt tegen beperkte taalvaardigheden. Het signaleert dit voornamelijk tijdens het mailverkeer met de monteurs.

De Groot Installatiegroep wil werknemers de gelegenheid bieden zich verder te ontwikkelen in het kader van een Leven Lang Ontwikkelen. Beperkte basisvaardigheden kunnen deze ontwikkeling in de weg staan. Ook voor het functioneren in de maatschappij worden deze digitale vaardigheden steeds belangrijker. Daarom wil De Groot Installatiegroep een structurele aanpak binnen het bedrijf realiseren.

Praktijkvoorbeeld Installatiebedrijf De Groot