Projectupdate: Feringa Building

Inmiddels zijn we als De Groot-Lammerink Installatiecombinatie een flink stuk verder met het project Feringa Building in Groningen, dus tijd voor een update!

Indrukwekkende Atrium en cijfers

Het indrukwekkende atrium heeft een dak met een Vector Foiltec luchtkussenconstructie die op druk gehouden wordt door compressoren in de technische ruimte. Deze technische ruimte beslaat de volledige bovenste etage van het gebouw en is daarmee maar liefst 500 meter lang. Hier zijn onder meer 23 luchtbehandelingskasten te vinden waar ieder uur 1 miljoen m³ lucht door wordt verplaatst. Indrukwekkende cijfers.

Prefab op basis van BIM

Een belangrijk onderdeel bij de bouw en montage zijn de modules, welke goed zichtbaar zijn in de gangen tussen de kantoren en laboratoriums. Deze kant-en-klare kooiconstructies van montagerails met leidingen worden in onze eigen prefab-werkplaats in Hengelo gemaakt. De gaten voor de ophanging van de 600 modules zijn geboord door een boorrobot waarbij de exacte posities zijn bepaald vanuit het Bouwwerk Informatie Model (BIM). Door gebruik te maken van BIM, de boorrobot en het prefabriceren van de modules, kunnen we sneller en efficiënter werken. Daarbij wordt ook de kwaliteit van de modules in installatie aanzienlijk beter en kunnen onze mensen de componenten makkelijker monteren.

Het atrium

DGI Feringa 1

De technische installaties

DGI Feringa 2

DGI Feringa 3

DGI Feringa 4

DGI Feringa 5

DGI Feringa 6