Overname Van de Weert Installatietechniek B.V.

De Groot Installatiegroep vergroot haar positie in de Nederlandse installatiebranche dankzij de overname van de activiteiten van Van de Weert Installatietechniek B.V. te Veenendaal. De ruim 23 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Marktlink Fusies & Overnames fungeerde wederom als huisadviseur gedurende het traject. Door deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Binnen het familiebedrijf Van de Weert Installatietechniek B.V. was er binnen de huidige aandeelhouders behoefte aan strategische versterking. Daarom is er gezocht naar een overnamekandidaat met eenzelfde soort DNA; de familiecultuur dient zo veel mogelijk bewaard te blijven. De Groot Installatiegroep is, gezien bedrijfsvoering, werkwijze en expertise een uitstekende partij.

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “Van de Weert Installatietechniek houdt zich bezig met het adviseren, begeleiden en beheren van technische installaties op het gebied van verwarming, klimaatsystemen, sanitair, elektra en service & onderhoud in Midden Nederland. Een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”.

Voor De Groot zijn deze expertises, maar ook zeker de activiteiten op het gebied van utiliteit en een betere landelijke dekking zeer interessant. Voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van Van de Weert Installatietechniek B.V. zal er weinig veranderen. Doordat de vestiging gehandhaafd blijft en we alle medewerkers overnemen zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd wordt gewaarborgd blijven.

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de overname van werkzaamheden door De Groot Installatiegroep.

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.