Overname van de sprinkleractiviteiten van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek te Woerden

De Groot Installatiegroep vergroot haar positie in de Nederlandse installatiebranche in met name het segment sprinklertechniek dankzij de overname van de sprinkleractiviteiten van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek te Woerden. De ruim 50 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep Brandbeveiliging Woerden B.V. Marktlink Fusies & Overnames fungeerde wederom als huisadviseur gedurende het traject. Door deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie-installatiebedrijven in Nederland en vergroot het haar koppositie als het gaat om sprinkleractiviteiten.

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “Facilicom heeft vanwege heroriëntatie van hun strategie besloten om afscheid te nemen van de expertise sprinkler. Met overname van deze expertise zal De Groot haar marktpositie wederom versterken op het gebied van het segment sprinkler. Dit in een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”.

Voor De Groot is de uitbreiding van deze expertise zeer interessant voor een betere landelijke dekking. De sprinkleractiviteiten zullen worden voortgezet in De Groot Installatiegroep Brandbeveiliging Woerden BV. Voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van het onderdeel brandbeveiliging van Trigion Brand- en Beveiligingstechniek zal er weinig veranderen. De relaties zullen hun vaste aanspreekpunt blijven behouden en de service die altijd geleverd werd zal gewaarborgd blijven.

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de overname van de sprinklerwerkzaamheden door De Groot Installatiegroep.

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.