Overname H2O Installatiegroep B.V.

De Groot Installatiegroep vergroot haar positie in de Nederlandse installatiebranche dankzij de overname van de activiteiten van H2O Installatiegroep B.V. te Woerden. De ruim 40 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Marktlink Fusies & Overnames fungeerde wederom als huisadviseur gedurende het traject. Door deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Versterking op het gebied van duurzaamheid en energietransitie

“H2O kan en wil nog meer betekenen in de energietransitie. H2O is daar ook klaar voor”, zegt Oscar den Boer, oprichter en verkopend aandeelhouder van H2O. Op dit moment werken er bij H2O circa 40 medewerkers. “De verwachting is dat H2O de komende jaren zal doorgroeien. Dat vraagt ook van ons als ondernemers iets anders. Dit is de reden dat wij ons aansluiten bij een gerenommeerd familiebedrijf dat daarbij kan helpen. De overname door De Groot maakt voor H2O verdere groei mogelijk.”

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “Wij zijn er trots op dat we een familiebedrijf zijn. Het betekent dat bij ons de menselijke maat geldt, dat we onze medewerkers koesteren, dat het bij ons gaat over de lange termijn en dus over duurzaamheid. Die cultuur zit in alle vezels van ons bedrijf. Bedrijven zoals H2O kiezen daar bewust voor en daar ben ik ongelofelijk blij mee.” H2O uit Woerden is gespecialiseerd in duurzame installaties voor de zakelijke markt. Met de overname van H2O versterkt De Groot zich vooral op het gebied van duurzame energie- en installatietechniek.

Voor De Groot zijn deze expertises, maar ook zeker de activiteiten op het gebied van utiliteit en een betere landelijke dekking, zeer interessant. Voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van H2O zal er weinig veranderen. Doordat de vestiging gehandhaafd blijft en we alle medewerkers overnemen, zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd wordt, gewaarborgd blijven.

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de overname van werkzaamheden door De Groot Installatiegroep.

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.