Overname eL-Tec elektrotechnologie B.V.

Na bijna 25 jaar ondernemen verkoopt Dick Stoppelenburg zijn aandelen van eL-Tec elektrotechnologie bv aan De Groot Installatiegroep bv. Per 1 april 2021 gaat de feitelijke leiding van eL-Tec elektrotechnologie B.V. van Dick Stoppelenburg over naar Marcel de Groot van De Groot Installatiegroep B.V. De dagelijkse leiding van eL-Tec komt in handen van Bas Borgmeijer. De Groot Installatiegroep uit Emmen heeft per 1 januari 2021 (effectieve datum) alle aandelen van eL-Tec overgenomen.

De Groot Installatiegroep is hoofdzakelijk actief in de utiliteits- en industriemarkt op het gebied van elektrotechniek en werktuigbouw. Daarnaast is het bedrijf één van de grootste spelers in Nederland op het gebied van de sprinklerinstallaties. Het bedrijf met zo’n 750 medewerkers verdeeld over 13 vestigingen wil de komende jaren verder doorgroeien tot een van de grotere installerende familiebedrijven van Nederland.

“Het is onze ambitie om een uniek familiebedrijf binnen de installatiebranche te zijn en te blijven. De juiste balans tussen familiegevoel en bedrijfsbelang is dan ook van onschatbare waarde. Wij willen tot de beste installatiebedrijven van Nederland horen. Om deze positie in te nemen, houden wij stevig vast aan de kernwaarden die wij als bedrijf belangrijk vinden.”

De overname van eL-Tec past in het streven actief te zijn in de markt van specialistische installatietechnische markten. Dat betekent voor eL-Tec elektrotechnologie bv, dat het bedrijf haar activiteiten voortzet voor haar klanten in de industriële, maritieme en duurzame markt. eL-Tec blijft met dezelfde medewerkers actief vanuit het bekende gebouw in Hattem. Hattem past mooi in de nationale spreiding van De Groot bedrijven over Nederland.