Overname ETW Breda B.V.

De Groot Installatiegroep vergroot haar positie in de Nederlandse installatiebranche dankzij de overname van de activiteiten van ETW BREDA B.V. te Breda. De ruim 44 medewerkers van het bedrijf worden toegevoegd aan het team van De Groot Installatiegroep. Marktlink Fusies & Overnames fungeerde wederom als huisadviseur gedurende het traject. Door deze overname versterkt De Groot Installatiegroep haar positie als één van de grootste familie installatiebedrijven in Nederland.

Binnen het bedrijf ETW Breda was er binnen de huidige aandeelhouders geen geschikte opvolging. Daarom is er gezocht naar een overnamekandidaat met eenzelfde soort DNA; het sociale karakter dient zo veel mogelijk bewaard te blijven. De Groot Installatiegroep is, gezien bedrijfsvoering, werkwijze en expertise een uitstekende partij.

Algemeen directeur Marcel de Groot over de overname: “ETW Breda houdt zich bezig met het ontwerpen, fabriceren, plaatsen en onderhouden van besturingssystemen. Dit voor portaal- en bovenloopkranen, hydraulische systemen en besturingskasten voor de voedingsmiddelenindustrie en offshore. Tevens verzorgen zij revisie en onderhoud van onder meer 150 kV verdeelstations voor diverse energieleveranciers in Zuidoost Nederland. Een regio waar we binnen Nederland nog niet volledig gepositioneerd zijn. Hierdoor past deze overname uitstekend in het strategische plan van ons bedrijf”.

Voor De Groot zijn deze expertises, maar ook zeker de activiteiten op het gebied van utiliteit, en een betere landelijke dekking, zeer interessant. Voor de huidige opdrachtgevers en medewerkers van ETW Breda zal er weinig veranderen. Doordat de vestiging gehandhaafd blijft en we alle medewerkers overnemen, zullen de relaties hun vaste aanspreekpunt blijven houden en zal de service die altijd geleverd wordt, gewaarborgd blijven.

Inmiddels is het personeel geïnformeerd en zullen alle relaties de komende periode worden geïnformeerd over de overname van werkzaamheden door De Groot Installatiegroep.

De Groot Installatiegroep werkt samen met Marktlink aan het strategisch versterken van het familiebedrijf middels de buy-and-buildstrategie. Naast de aanvulling in dienstverlening en locatie zijn de overeenkomende culturen van de bedrijven van vitaal belang voor het realiseren van de gezamenlijke toekomst en langetermijnvisie.