Voorpagina > De Groot Installatiegroep > MVO >

MVO

Loyaal, sociaal en toekomstgericht. Het zijn de typerende kenmerken van een familiebedrijf. Oprichter Herman de Groot legde 50 jaar geleden met aandacht voor mens, milieu en maatschappij het fundament voor maatschappelijk ondernemen in onze organisatie. MVO behoort tot de kernwaarden van het bedrijf en iedereen bij De Groot heeft er dagelijks mee te maken. Op verschillende manieren geven wij vorm aan ons MVO beleid.

MVO bij De Groot is onder andere:

  • Mantelzorgvriendelijk werken
  • Veiligheidsmascotte HERMAN
  • Herman de Groot Stichting
  • Ambassadeur Oxfam Novib

Mantelzorgvriendelijk

De Groot is als eerste installatiebedrijf van Nederland erkend mantelzorgvriendelijk verklaard. Uit onderzoek blijkt dat landelijk een op de acht werknemers werk met zorgtaken combineert, wat soms resulteert in overbelasting en een hoger verzuim. Door mantelzorg op de werkvloer te erkennen en bespreekbaar te maken vergroten we de inzet van onze medewerkers.

Veiligheidsmascotte HERMAN

Werken met respect voor mensen omvat ook veilig en gezond werken. Met onder andere een taakrisicoanalyse en een checklist Laatste Minuut Risico Analyse [LMRA] brengt De Groot veiligheidsrisico's in kaart. Veiligheidsmascotte Herman is in het leven geroepen om het gedragsverbeteringsprogramma ten aanzien van veiligheid kracht bij te zetten.

Herman de Groot Stichting

De Herman de Groot Stichting is opgericht in 1999. De Stichting, beheerd door de zeven kinderen van Herman de Groot, zet zich in voor maatschappelijke projecten in binnen- en buitenland. Zo werden onder andere een nurseryschool in Gambia opgezet en is er een financiële bijdrage geleverd ten behoeve van een opvanghuis voor ouderen in Roemenie. In eigen land levert de Herman de Groot Stichting een financiële bijdrage aan organisaties voor jongerenwerk en diverse zorginitiatieven.

Oxfam Novib

De Groot Installatiegroep is al jaren ambassadeur van Oxfam Novib. Oxfam Novib ondersteunt ondernemers in ontwikkelingslanden met microkredieten en training, zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Duurzame inzetbaarheid

Mensen werken steeds langer door en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen om wendbaarheid van ons als organisatie. Om het werkplezier en de arbeidsproductiviteit te verhogen, en de tegelijkertijd het ziekteverzuim te verlagen door hier actief aandacht aan te besteden neemt De Groot Installatiegroep deel aan het project Duurzame Inzetbaarheid, en krijgt hiervoor subsidie van het Europees Sociaal Fonds (ESF). Klik hier om meer over dit project binnen De Groot Installatiegroep te lezen. 

 

Download hier het meest recente MVO-jaarverslag (1,4mB)