Voorpagina > De Groot Installatiegroep > Historie >

Historie

In 1965 werd het eerste erkenningsbewijs C.V. afgegeven aan Installatiebureau Buitendijk en De Groot. De Algemene Vereniging voor de Centrale Verwarmingsindustrie, de voorloper van de huidige ondernemersorganisatie Uneto-VNI, verklaarde hiermee dat Buitendijk en De Groot de juiste kennis en kunde in huis had om het installatiewerk goed en adequaat uit te voeren. Het bewijs markeert de start van het bedrijf Buitendijk en De Groot. Het bedrijf wordt gevestigd in het huis van Herman de Groot, aan de Bargerweg in Barger-Oosterveld.  

Na drie voorspoedige jaren wordt een riant pand betrokken aan de Jules Verneweg in Emmen. Een jaar later krijgt Buitendijk en De Groot de erkenning van plaatselijk waterfitter van Waterleiding Maatschappij Drenthe. Naast verwarmingsinstallaties biedt Buitendijk en De Groot nu ook loodgieterswerk, sanitaire installaties en het vervaardigen van luchtkanalen. Eind jaren zeventig komt hier de afdeling elektrotechniek bij. En in 1980 wordt het bedrijf dankzij de overname van Rompelman B.V. en De Bruijn-Viking uitgebreid met een sprinklerafdeling.

Door de groei van het bedrijf verhuist Buitendijk en de Groot in 1975 naar de Phileas Foggstraat. Op dit nieuwe industrieterrein van de gemeente Emmen wordt een nieuw kantoor en werkplaats gebouwd. Deze locatie is nog steeds het hoofdkantoor van De Groot Installatiegroep. 

Toonaangevende projecten uit de historie van De Groot

  • FBTO / Avero in Leeuwarden - hoogste wolkenkrabber van Noord- en Oost-Nederland
  • Noorder Dierenpark & Wildlands Adventure Zoo in Emmen
  • Tropenmuseum Amsterdam
  • Rijksmuseum Amsterdam
  • Paleis op de Dam