Voorpagina > Projecten >

Projecten

Cultuurhuis De Klinker

Op de plek waar vroeger een steenfabriek stond, is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een multifunctioneel gebouw met een variëteit aan culturele activiteiten. Cultuurhuis De Klinker opent pas op 18 september 2015 officieel haar deuren maar al in maart van datzelfde jaar zijn de eerste voorstellingen van start gegaan.

In het Cultuurhuis zijn meerdere gebruikers gehuisvest. De theaterzaal vormt de kern van het complex: een grote, ronde zaal die plaats biedt aan 650 bezoekers. Daarnaast huist er in De Klinker een bibliotheek, een muziekschool, een cultureel café en studio’s van de plaatselijke omroep.

Duurzaamheid en expertise

De grootste uitdaging voor De Groot Installatiegroep was het ontwerpen en installeren van duurzame installaties voor de luchtbehandeling, de verwarming, de koeling en het loodgieterswerk. Daarnaast zorgen wij ervoor dat gebruikers en bezoekers zich in De Klinker in een brandveilige omgeving bevinden.

Het ontwerp van de klimaatinstallatie in een theaterzaal vergt specialistische kennis en stelt hoge eisen aan geluidsniveaus en luchtverdeling. Wij zijn er, door onze expertise op dit gebied, voor dit project opnieuw in geslaagd een installatie te realiseren die voldoet aan deze hoge eisen.

Omdat aan de esthetica binnen dit soort projecten veel waarde wordt gehecht, zijn alle zichtonderdelen in nauw overleg met de architect van dit project ontworpen. De belangen van esthetica en techniek gaan echter niet altijd hand in hand. Toch zijn wij hier, binnen dit project, heel goed in geslaagd en zijn duurzame installaties gerealiseerd in een prachtig gebouw.

Wie werkten aan het project

Dit zijn de mensen die voor onze opdrachtgever de beste oplossing realiseerden.

Volgt binnenkort

“”

Deel: