Voorpagina > Projecten >

Projecten

De Nieuwe Kolk, Assen

Een multifunctionele eye-catcher in het centrum van de Drentse hoofdstad: dat is De Nieuwe Kolk in Assen. Sinds de opening, in maart 2012, kunnen bezoekers in De Nieuwe Kolk terecht voor een keur aan culturele activiteiten. Maar ook wonen en werken is geïntegreerd in dit 48.000m2 grote complex.  De Groot Installatiegroep kreeg de opdracht voor de werktuigbouwkundige werkzaamheden. Deze hadden betrekking op de verwarming, koeling, ventilatie en het loodgieterswerk. Er werd onder andere een systeem voor warmte- en koudeopslag gerealiseerd. Ook zorgden wij in een deel van het gebouw voor de sprinklerinstallaties.

De spil in dit multifunctionele gebouw is de openheid en logische verbinding tussen alle diensten met het Cultuurportaal. Dit centrale punt in het gebouw biedt toegang het theater en de bioscoop, de Openbare Bibliotheek Assen (verkozen tot de mooiste bibliotheek van 2012), Centrum voor Beelden Kunst Drenthe en de ondergrondse parkeergarage en fietsenkelder.

Programma van Eisen

De technische ontwikkeling en het projectmanagement van het werk is uitgevoerd op basis van een design & build-contract met een UAC-GC contractvorm. Dit houdt in dat het werk op basis van een Programma van Eisen door ons is ontworpen en gebouwd.

De grote diversiteit in de gebruikers en gebouwbestemming vergde veel creativiteit en inventiviteit van het projectteam om aan de (in het Programma van Eisen)vastgelegde functionaliteit van de werktuigbouwkundige installaties te voldoen. In de veelal open ruimtes moest de beleving van de gebruiker en bezoeker optimaal tot zijn recht komen. De benodigde installaties moesten daarom ondergeschikt zijn aan het ontwerp. Door onze projectmanager zijn dan ook de nodige creatieve en innovatieve oplossingen aangedragen die zorgen voor prettig klimaat en een brandveilig gevoel, zonder dat in het oog springende installaties te zien zijn.

Wie werkten aan het project

Dit zijn de mensen die voor onze opdrachtgever de beste oplossing realiseerden.

Volgt binnenkort

“”

Deel: