Voorpagina > Projecten >

Projecten

Central Veterinary Institute

Een faciliteit van waaruit geen enkele bacterie of virus naar buiten mag, dat is de High Containment-unit van CVI in Lelystad. Al het afvalwater, de geventileerde lucht, het laboratoriumafval en het personeel moet ontsmet worden voordat contact met de buitenwereld is toegestaan. In dit complex moesten werktuigbouwkundige en elektrotechnische oplossingen werden gerealiseerd die aan extreem hoge eisen moeten voldoen. 

Central Veterinary Institute, onderdeel van de Wageningen UR, is een wetenschappelijke kennis- en onderzoeksinstelling op het gebied van besmettelijke dierziekten. Het onderzoek van de instelling is gericht op het bestrijden en voorkomen van dierziekten. CVI beschikt over uitgebreide onderzoeksfaciliteiten; state-of-the-art laboratoria, operatiefaciliteiten en high containmentfaciliteiten voor onderzoek naar zeer besmettelijke dierziekten en zoönosen (infectieziekten die kunnen worden overgedragen van dieren naar mensen). 

De Groot Installatiegroep heeft een deel van het complex gerenoveerd (ca. 5.000m2) en bijgedragen met installatietechniek - zowel werktuigbouwkundig als elektrotechnisch - aan de nieuwbouw van ca. 2.500m2. Naast de benodigde technische voorzieningen werden ook voor het werken binnen dit complex zeer specifieke eisen gesteld. De kwaliteit van de processen en de installaties is uitvoerig getest en gevalideerd. De door ons geleverde installaties hebben deze toetsing met glans doorstaan. 

Fotograaf foto’s in de faciliteiten: Maarten Spoek

 

 

Wie werkten aan het project

Volgt binnenkort

“”

Deel: