Voorpagina > Oplossingen > Werktuigbouwkunde >

Werktuigbouwkunde

Een gezond en prettig binnenklimaat is van belang in iedere ruimte en in elk pand. Of het nu gaat om een school, ziekenhuis, sporthal of museum. Wij zorgen voor het goed regelen en afstellen van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de kwaliteit van de lucht in ruimten en gebouwen. Zodat mensen zich prettig voelen en goed kunnen functioneren in de ruimte waarin ze zich bevinden. 

In elke ruimte en in elk pand is het van belang om een gezond en prettig binnenklimaat te creëren. Dit betekent het regelen en afstellen van de temperatuur, de luchtvochtigheid en de kwaliteit van de lucht zodat mensen zich prettig voelen in de ruimtes waarin ze zicht bevinden. Of het nu gaat om een theater, een school, een zorginstelling, een kantoor of een sportcomplex, wij hebben ervaring in alle vormen van utiliteit en de industrie.

Als team adviseren we onze klanten graag over de vele werktuigbouwkundige installatiemogelijkheden. Daarna ontwerpen we de installaties aan de hand van de wensen van de klant en vervolgens verzorgen we de implementatie en het inregelen.

Wij realiseren voor onze klanten werktuigbouwkundige oplossingen op het gebied van:
•        Verwarming
•        Klimaat beheersing
•        Luchtbehandeling
•        Regeltechniek
•        Watervoorziening
•        Sanitair
•        Riolering en hemelwaterafvoer
•        Warmte- en koudeopslag
•        Warmteterugwinning
•        Betonkernactivering
•        Regeltechniek

Wilt u weten wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Verwarming

Als bron voor de verwarming van een pand is er een keuze uit een aantal mogelijkheden: traditionele CV ketels, warmtepompen, WKO (Warmte Koude Opslag), WKK (Warmte Kracht Koppeling) tot aan verwarming met behulp van biomassa. Al deze oplossingen kunnen we aanbieden, de beste keuze is afhankelijk van de situatie. 
Voor de afgifte van de warmte zijn verschillende mogelijkheden, traditionele radiatoren, vloerverwarming, stralingspanelen of luchtverwarming.

Klimaatbeheersing

Er is een duidelijke trend gaande in de markt voor de toepassing van meer koeling. In de industrie is koeling van groot belang voor de beheersing van processen, in de utiliteit gaat het vaak meer om het werkklimaat.

Klimaatbeheersing, en dan met name koeling kan op vele manieren worden opgelost. Dit kan door directe toevoer van buitenlucht via de ventilatiekanalen in het pand, het kan via geïntegreerde koelingssystemen in de wand, plafond of vloer, het kan door middel van betonoppervlakteactivering of het kan met een gecombineerde koel/verwarming installatie.

Welke koeloplossing er wordt gekozen is afhankelijk van de situatie. Hierbij is het van belang om ook het energieverbruik in de keuze van het systeem mee te nemen. Duurzaamheid is meer dan een mooi woord, voor ons is duurzaamheid een integraal onderdeel van onze DNA.

Variabel Water Flow-systemen

De Groot Installatiegroep Hengelo is official dealer van Carrier VWF-systemen. In dit klimaatsysteem wordt gebruik gemaakt van water als warmte-overdragend medium, daardoor wordt het gebruik van schadelijke koudemiddel-gassen gereduceerd. 

De Groot Installatiegroep kiest met het dealerschap bewust voor een systeem dat koelt en verwarmt met behulp van water en zet daarmee wederom een stap in het verduurzamen van Nederland.

Luchtbehandeling

De kwaliteit van de lucht in een pand heeft grote invloed op de prestaties van de mensen die werken in het pand. Het initiatief Frisse Scholen heeft aangetoond dat de prestaties van scholieren beter wordt naarmate de kwaliteit van de lucht beter is. Dit principe geldt voor bijna elke ruimte.

De manier waarop lucht wordt gezuiverd, gekoeld en verwarmt heeft een grote invloed op de kwaliteit van de lucht. De oplossingen die we bieden leveren een wezenlijke bijdrage aan het welzijn in het pand. Om het energieverbruik te optimaliseren zijn er verschillende oplossingen mogelijk, deze oplossingen willen we graag bespreken.

Water, sanitair, riolering, hemelwaterafvoeren

Een wezenlijk onderdeel van elke installatie is het totale watermanagement van een project. Of het nu gaat om utiliteit of om industrie, de vraag is: hoe kunnen we op een efficiënte en veilige manier onze waterstromen beheersen? Wij hebben een grote ervaring op dit totale gebied. Of het nu gaat om primaire water aansluitingen, sanitair of de afvoer van water via riolering of hemelwaterafvoer.

Voor de veiligheid van de gebruikers van een installatie is het van belang dat bij de tapwaterinstallatie legionellapreventie is doorgevoerd in de installatie. Wij als De Groot Installatiegroep hebben veel ervaring op het gebied van Legionellapreventie voor hotels, restaurants, zorginstellingen, sportaccommodaties, scholen, zwembaden, sauna en wellness centra. Om de veiligheid te garanderen maken we eerst een legionellabeheersplan en daarnaast de vereiste aanpassingen in de installaties.