Voorpagina > Nieuws >

Nieuws

Lancering HERMAN – Werk veilig of werk niet!

Veiligheid belangrijkste thema binnen De Groot

Het interne gedragsverbeteringsprogramma van De Groot Installatiegroep, “HERMAN – werk veilig of werk niet!”, is deze week officieel gelanceerd. Dit werd gedaan tijdens de paasbijeenkomsten voor medewerkers op de vestigingen in Emmen en Hengelo. Het programma is bedoeld om veilig werken continu onder de aandacht te brengen van medewerkers en hun gedrag ten aanzien van veiligheid te verbeteren. Om de campagne kracht bij te zetten is de cartoon HERMAN ontwikkeld, vernoemd naar vader en grondlegger van het bedrijf: Herman de Groot.

Veiligheid zit diep in de kernwaarden van De Groot Installatiegroep. Oprichter van

 het bedrijf, Herman de Groot, droeg dit jaren geleden al uit. Ook in de meest recente beleidsverklaring uit 2013 wordt gesteld dat ‘mensen die met of voor De Groot Installatiegroep werkzaam zijn, dit op een gezonde en veilige manier moeten doen. Dit alles met respect voor elkaar, aangevuld met veel werkplezier, maatschappelijke betrokkenheid en op een zo min mogelijk milieubelastende manier.’

HERMAN’s Gouden Regels

Het gedragsverbeteringsprogramma kent dertien Gouden Regels, die bij uitvoering van de werkzaamheden opgevolgd dienen te worden. Om deze regels te illustreren is de cartoon HERMAN ontwikkeld door één van De Groots’ eigen werknemers.Met zijn karakteristieke blauwe overall en veiligheidshelm beeldt HERMAN elke maand op een vrolijke manier een van de Gouden Regels uit.

Herman is op alle vestigingen én op de bouwplaatsen van De Groot Installatiegroep terug te vinden. Grote HERMAN-poppen staan bij recepties, in kantines en werkplaatsen en posters met de veiligheidsregels zijn onder andere te vinden in de containers op de bouwplaats. Onlangs ontvingen alle medewerkers van De Groot Installatiegroep al het vernieuwde Arbo- en Milieureglement waar HERMAN met zijn duim omhoog op de cover prijkt. Tijdens zogenaamde ‘toolbox-meetingen’ met medewerkers zal stil worden gestaan bij het veiligheidsprogramma.

Meer weten over HERMAN en het gedragsverbeteringsprogramma?
Neem dan contact op met de afdeling KAM van De Groot Installatiegroep, via kam@degrootgroep.nl

Terug naar overzicht

deel: