Voorpagina > Nieuws >

Nieuws

50 jaar De Groot Installatiegroep

Het  begon in 1965 als tweemanszaak voor de installatie van centrale verwarming. We groeiden uit tot een van de belangrijkste spelers in de Nederlandse installatiebranche. Op dinsdag 9 juni a.s. bestaat De Groot Installatiegroep 50 jaar: een mijlpaal waar we niet onopgemerkt aan voorbijgaan. We grijpen het jubileum onder meer aan voor de presentatie van onze nieuwe huisstijl en website.

Vijftig jaar historie

Met het Erkenningsbewijs C.V. op zak startte Herman de Groot, samen met een compagnon uit Roosendaal, in 1965 het installatiebedrijf. Vanuit zijn eigen, tot kantoor omgebouwde woonhuis in Barger-Oosterveld werkte hij dag en nacht aan een succesvolle onderneming. Met succes: het bedrijf groeide, het kwam de economische crises van de jaren ’80 en de 21ste eeuw zonder al te veel kleerscheuren door en  is inmiddels een gevestigde naam in de installatiebranche. Met het hoofdkantoor in Emmen en vestigingen in Hengelo, Groningen, Ridderkerk, Tilburg, Lelystad, Apeldoorn en De Blesse behoren we inmiddels tot de Top 20 van best presterende installateurs van Nederland.

Het 50-jarig jubileum is aanleiding om eens kritisch te kijken naar onze eigen positie in de installatiebranche. De veranderingen in deze branche volgen elkaar sinds een aantal jaren namelijk in hoog tempo op. Algemeen directeur Marcel de Groot zegt hierover: “Door nieuwe technieken maakt de installatiewereld een enorme innovatieslag. De focus ligt hierbij voornamelijk op energiebesparing en duurzaamheid. Als bedrijf moet je hierin participeren, investeren in duurzame concepten. Tegelijkertijd moet je in je bedrijfsvoering ook rekening houden met steeds strenger wordende milieu- en veiligheidsregels.”

Hij vertelt ook de veranderingen bij aanbestedingen, die steeds vaker via het EMVI-principe verlopen: “Je moet voortdurend kunnen aantonen dat je over de juiste – en meest recente -  normen en certificaten beschikt om je marktpositie te kunnen behouden en waar mogelijk te verstevigen. Je kunt je niet verschuilen achter het argument dat je iets al decennialang op een bepaalde manier doet. Als je niet meebeweegt in deze markt, graaf je langzamerhand je eigen graf.”

Nieuwe huisstijl

Op de dag van het gouden jubileum presenteren we ook onze nieuwe huisstijl. De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan een vernieuwde, gemoderniseerde uitstraling. Het logo behoudt zijn herkenbare vorm, maar is opgefrist naar de tijd van nu. De slogan “Wij zijn De Groot” komt op diverse plekken terug. De Groot: “De kreet symboliseert trots. We hebben ons vijftig jaar lang bescheiden opgesteld maar hard gewerkt. Nu mogen we best laten weten welke fantastische projecten we uitgevoerd hebben.”

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan zal ook de website drastisch onder handen worden genomen. De recent opgeleverde projecten krijgen hier vanaf 9 juni een prominente plek. Ook verschijnt er een speciaal jubileummagazine, waarin onder andere Lenie de Groot, vrouw van oprichter Herman, aan het woord komt.

Terug naar overzicht

deel: