Voorpagina > Nieuws >

Nieuws

De Groot wint verkiezing Drentse Onderneming

De Groot Installatiegroep is de grote winnaar van de Drentse Onderneming van het Jaar-verkiezing. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt tijdens de feestelijke finalebijeenkomst in Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk in Assen. De Groot hield de Apollo Group uit Coevorden en De Zorgzaak uit Hoogeveen achter zich. Het was de eerste keer dat de jury de ondernemersprijs uitreikte aan een bedrijf, in plaats van aan een persoon.

De jury was met name onder de indruk van het bedrijf en de rol die ze vervult in en voor de samenleving. “Het bedrijf zet zich in voor techniek bij vrouwen, is mantelzorgvriendelijk en heeft een eigen stichting waaruit ze maatschappelijk projecten in binnen en buitenland steunt”, staat in het juryrapport. Ook het investeren in de toekomst, het omgaan met duurzaamheid en de visie van De Groot ten aanzien van scholing werd door de jury geprezen.

Algemeen directeur Marcel de Groot is trots op de prijs, maar nog trotser op zijn team. “Wij staan voor onze mensen klaar, maar onze mensen staan elke dag ook voor ons klaar. Dat we de prijs hebben gewonnen is met name een erkenning voor hen, zij zijn degene die de klus moeten klaren. We waren al vereerd met de nominatie, wat voor ons een bevestiging is dat we goed bezig zijn. Dat we ons nu daadwerkelijk dé Drentse onderneming van het jaar 2016 mogen noemen is de kers op de taart.”

Die taart stond  overigens woensdagochtend al klaar op het hoofdkantoor, maar ook de monteurs op de bouw en de teams op andere vestigingen kunnen binnenkort een gebakje verwachten.  En tijdens een speciale bijeenkomst, half december, zal met alle 500 personeelsleden geproost worden op de overwinning. 

Terug naar overzicht

deel: