Voorpagina > Nieuws >

Nieuws

Mega renovatieklus Metro Amsterdam

Renovatie Oostlijn een van de grotere klussen uit 50-jarige historie technisch familiebedrijf

De Groot Installatiegroep heeft, in samenwerking met de bouwgroep Hegeman+, de opdracht gekregen voor de renovatie van zestien metrostations in Amsterdam. De twee Oostlijnen van de metro in onze hoofdstad worden vanaf begin 2016 gerenoveerd en daarmee toekomstbestendig gemaakt. De aanneemsom voor het installatietechnische gedeelte van de opdracht bedraagt 18 miljoen euro en daarmee is het een van de grootste projecten uit de 50-jarige historie van familiebedrijf.

 

De renovatie van de Oostlijnstations neemt circa twee jaar in beslag. Tussen begin 2016 en begin 2018 zullen elf bovengrondse en vijf ondergrondse stations tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Zuidoost worden aangepakt. Er worden onder andere glazen liften gebouwd om meer licht en ruimte in de stations te brengen. Daarnaast worden vides opgebroken om meer daglicht in de stations te laten en ook de oude loketten verdwijnen. Kaartautomaten, SOS-palen en informatiepanelen worden geclusterd en daardoor kunnen reizigers straks makkelijker hun weg vinden. Ten slotte wordt de verlichting en de bewegwijzering vernieuwd.

Ingewikkeld


De renovatie is geen alledaagse klus voor De Groot Installatiegroep maar technisch directeur Johan van Heerikhuizen is ervan overtuigd dat zijn mensen de klus aankunnen: “Onze gecertificeerde monteurs hebben veel ervaring met projecten waarbij sprake is van een continue reizigersstroom, bijvoorbeeld bij NS/ProRail waar we veel renovatie en nieuwbouw uitvoeren. Daarnaast kennen ze de veiligheidsregels ten aanzien van ondergronds werken, wat bij enkele metrostations het geval is.”

Toch nemen de werkzaamheden nodige risico’s met zich mee. Van Heerikhuizen zegt daarover: “Aan elk project hangen bepaalde risico’s. Deze moet je allemaal vooraf in kaart hebben gebracht en daarbij aangeven hoe je ze gaat beheersen. Dat is hier niet anders. Maar gezien de omvang van het project wilde de opdrachtgever 100% zeker weten welke partij de klus voor kon klaren. Het is daarom niet voor niets dat alleen het aanbestedingsproject al ruim negen maanden in beslag nam.”

Het was de bedoeling dat de metrostations van Amsterdam Centraal en Weesperplein als eerste aan de beurt waren, omdat daar de reizigersstroom het grootst is. Dat plan is inmiddels losgelaten. Van Heerikhuizen: “Elk station is een project op zich en vergt maatwerk. We pakken daarom eerst de minder complexe stations aan. Deze gebruiken we vervolgens als blauwdruk voor de omvangrijkere renovaties.”

Renovatie in fases

De totale duur van het project is twee jaar. Per fase worden vier tot vijf stations tegelijk aangepakt. De betreffende stations blijven tijdens de werkzaamheden echter gewoon bereikbaar en toegankelijk voor reizigers. Alleen de stations Gaasperplas, Venserpolder en Verrijn Stuartweg gaan dicht tijdens de renovatie. Vervoerder GVB zorgt voor vervangend vervoer en er worden nooit twee stations naast elkaar gerenoveerd, zodat er altijd een alternatief binnen redelijke afstand is.

De metrostations waar De Groot Installatiegroep de komende twee jaar te vinden is, zijn: Amsterdam Centraal, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat, Spaklerweg, Van der Madeweg, Diemen Zuid, Strandvliet, Bullewijk, Holendrecht, Reigersbos, Gein, Verrijn Stuartweg, Vensterpolder en Gaasperplas. In welke volgorde de stations zullen worden aangepakt wordt later bekend.

Foto: Algemeen directeur Marcel de Groot ondertekent het contract in het bijzijn van Tonny Boerkamp van Hegeman+.

 

Terug naar overzicht

deel: