Voorpagina > Nieuws >

Nieuws

De Groot investeert in duurzame startup

Een ijszak die gaat zorgen voor nul op de gasmeter. SolarFreezer, de duurzame startup van de broers Floris en Roderick Wolters, kan na een investering van onder andere De Groot Installatiegroep in productie worden genomen. Met deze oplossing voor thermische opslag zet De Groot Installatiegroep, samen met de gebroeders Wolters, weer een grote stap in het actief verduurzamen van de maatschappij.

In de afgelopen periode is de SolarFreezer uitgebreid getest en geperfectioneerd. In de werkplaats van De Groot Installatiegroep in Hengelo is inmiddels ook een proefopstelling gebouwd. Het innovatieve systeem is te vergelijken met de werking van een koelkast. Een grote, speciale zak met water wordt in de kruipruimte van een woning geplaatst. Het water in de zak wordt opgewarmd door zonnecollectoren op het dak. Een speciale pomp onttrekt vervolgens warmte aan het water dat afkoelt tot onder het vriespunt. Bij deze faseverandering komt veel energie vrij. Deze energie wordt opgeslagen in het water en kan worden ingezet om het huis te verwarmen. Huizen kunnen met SolarFreezer kostenneutraal worden opgewarmd.

Ook VolkerWessels en het Innovatiefonds Twente investeren in de SolarFreezer. Meer informatie? Bezoek de Facebookpagina van SolarFreezer door hier te klikken.

 

Terug naar overzicht

deel: